Carla Nigers – Opasna Igra

recenzija pdf
- Egnju - rekla je Šeridan Viver, zadubljena u papire koji su pred njom stajali - dovoljno mi je što pauzu za ručak moram da provedem zatrpana Džonsonovim izveštajem i nema potrebe da mi još i ti duvaš za vrat. Idi i pilji kroz neki drugi prozor.
Carla Nigers - Opasna Igra knjiga

Sve u svemu, Seridan je smatrala da je njeno upozorenje dobronamerno. Donald Egnju, glavni krivac što je Džonsonov izveštaj kasnio, svakako će to razumeti. Mada nije bilo ni neophodno da razume, budući da je Šeridan, samostalni finansijski analitičar u Trgovinskom osiguranju u Bostonu, bila njegov nadređeni. Ona i Egnju su se dobro slagali i razumeli.

On je želeo njen posao, što njoj nije smetalo i što je čak smatrala ispravnim stavom. Ali on bi se u tom slučaju smestio i na njeno mesto kraj prozora. To je ono što joj je smetalo. Kroz njen prozor se pružao veličanstven pogled na čitav grad a, preko luke, čak do aerodroma Logan. Egnju je imao naviku koja ju je iritirala: dođe do njenog prozora, zagleda se u daljinu i sanjari. Kada je dan lep, majski, kao današnji,mogao j e da zamišlja da putuje u Pariz. Šeridan je već bila u Parizu, a nije bila ni sklona sanjarenju. U firmi je Šeridan Viver bila poznata kao osoba sa obe noge na zemlji. Znala je da je svi tako vide… i to je smatrala ispravnim.

Kako se senka nije pomerala sa strane koju je pokušavala da čita, uzdahnula je i dodala:

– Zaklanjaš mi svetlo.

– Izvinjavam se.

Glas nije bio Egnjuov, niti bi tako nešto on izgovorio. Nikada se nije služio tako jednostavnim niti tako direktnim rečenicama. On bi rekao: – Mislio sam da sam baš ja tvoja svetlost, Šer. – Prijalo mu je da sebe smatra duhovitim. Navikla je Šeridan i na gore stvari.

Podigla je glavu i iznad pregrade ugledala nepoznatog čoveka. Zaprepastila se. – Vi niste Egnju.

Čovek je, bez osmeha, odgovorio: — Ne.


 

Knjigu potražite OVDE

 

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*