Harry Potter i Kamen Mudrosti Od J K Rouling

recenzija pdf
Ocena:(Ocena: 3 od 5. Ukupno: 1)

Strani Naziv: Harry Potter and the Philosopher's Stone by J.K. Rowling

Kamen mudrosti je prvi u J.K. Roulingova serija o Hariju Poteru od sedam romana koji su je učinili najuspešnijim književnim autorom svih vremena, prodavši se u više od 400 miliona primeraka širom sveta. Knjige čitaju i uživaju i deca i odrasli, a od njih su napravljeni i veoma popularni filmovi.
Harry Potter i kamen mudrosti by J.K. Rowling

Jedna od omiljenih knjiga je Hari Poter i kamen mudraca od J.K. Rovling. To je priča o Hariju Poteru, siročetu koje su odgajali njegova tetka i ujak jer su mu roditelji ubijeni dok je bio beba. Harija ne vole njegov ujak i tetka, ali sve se menja kada ga pozovu da se pridruži školi veštica i čarobnjaštva Hogvorts i saznaje da je čarobnjak. U Hogvortsu Hari shvata da je poseban i njegove avanture počinju kada on i njegovi novi prijatelji Ron i Hermiona pokušavaju da razotkriju misteriju Kamena filozofa.

U ovoj knjizi postoje likovi koji će nas podsetiti na sve ljude koje smo sreli. Svi znaju ili poznaju razmaženog dečaka sa viškom kilograma kao što je Dadli ili šeficu i ometajuću (ali dobrodušnu) devojku kao što je Hermiona. Veliki broj mlađih čitalaca će takođe moći lako da se poistoveti sa Harijem, posebno sa njegovim početnim osećanjem izolovanosti i nepripadnosti, a zatim i do uzbuđenja što će konačno ostaviti taj život iza sebe u korist onog gde pripada i kome će biti. srećna.

Kada Hari započne svoj prvi mandat u Hogvortsu, on nije sam u strahu. Hogvorts je zaista magično mesto, ne samo na najočigledniji način već i u svim detaljima koje je autor tako živopisno opisao. To je mesto na koje bi svi poželeli da mogu da odu sa jedanaest godina. I tu trojku (Hari, Ron i Hermiona) zadese mnoge avanture, a kamen u naslovu knjige je centar svega što se dešava. Priča se gradi ka uzbudljivom zaključku koji ima krajnji faktor dobrog osećanja.

J.K. Rouling treba pohvaliti što je toliko ljudi navela da čitaju i oduševljavaju knjige. Najveće iznenađenje mora da je efekat koji je ovaj roman imao na odraslu populaciju, i mušku i žensku – u vreme objavljivanja knjiga primećen je veliki broj vozova sa knjigama o Hariju Poteru koji su radnicima umornim od sveta pružali divan osećaj bekstva. Ova knjiga se toplo preporučuje svima koji imaju između 8 i 80 godina.

Da li je sva pompa oko knjiga o Hariju Poteru opravdana? Jednom rečju, da, knjige su zadovoljstvo za čitanje i verovatno najnagrađivanija knjiga za mlade još od Hobita.

Čitaćete ovu knjigu iznova i iznova. Od samog početka do kraja J.K. Rovling će vas držati zatočene u knjizi! Nikada nije dosadan trenutak, bilo da se radi o borbi sa trolovima, troglavim psom ili Hariju koji se suočava sa lordom Voldermortom. Do kraja knjige zavolećete likove i želite da čitate više.

Zaviri u knjigu

Harry Potter i Kamen Mudrosti Od J K Rouling pdf knjiga

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

J.K. Rouling

J.K. Rouling je kreator fantastične serije “Hari Poter“, jedne od najpopularnijih knjiga i filmskih franšiza u istoriji.


Više O Autoru

Jedan komentar na knjigu

  1. Ana

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*