Imaginarni Prijatelj od Stephen Chbosky

recenzija pdf

Strani Naziv: Imaginary Friend by Stephen Chbosky

Instantni New York Times Bestseller. Jedan od Jesen 2019 Najboljih Izdanja (People, EW, Lithub, Vox, Washington Post, i mnogi drugi)
Imaginarni Prijatelj od Stephen Chbosky knjiga

Mladog dečaka proganjaju glasovi u glavi.

Christopher ima sedam godina.

Christopher se tek preselio u novi gradić.

Christopher ima imaginarnog prijatelja.

Mi možemo progutati strahove ili pustiti da oni sami progutaju nas.

Samohrana majka Kate Reese je u bekstvu. Odlučna da popravi stvari i organizuje bolji život za sebe i sina, Kristofera, ona beži iz veze u kojoj je bila zlostavljana u cik noći sa svojim sinom. Zajedno, njih dvoje se skrašavaju u malom gradiću gde svako zna svakoga, Mill Grove, Pennsylvania. Mesto je jako izolovano i izvan svih dešavanja. Gradić ima jedan auto-put koji ulazi u grad i jedan koji izlazi, na oko savršeno pritajeno mesto za njih dvoje.

Kristofer odjednom nestaje. Šest dugih dana, niko ga ne pronalazi. Kristofer se odjednom pojavljuje u šumi na obroncima gradića, nepovređen ali ne i isti psihički. Dečak čuje glasove u svojoj glavi koje jedino on može da čuje, sa misijom koju jedino on može da ispuni: Sagraditi kuću na drvetu do božića, ili njegova majka i svi ostali ljudi u tom gradiću nikada više neće biti isti.

Dvadeset godina ranije, Stephen Chbosky piše The Perks of Being a Wallflower i oduševljava čitaoce horora. Sada ponovo, Chbosky se vraća sa izdanjem epskih razmera horor literature, godinama pisanim, čija veličina i emocija redefinišu kompletan žanr. 

Knjigu čitajte pod upaljenim svetlima!

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*