Sela Bration – Ispit Hrabrosti

recenzija pdf
Deset vanserijski lepih i doteranih devojaka sedelo je u kancelariji sekretarice predsednika avio-kompanije »Air-Pacifik«. Predstavljale su prizor koji bi svakog muškarca naveo da ustukne ushićeno i položi svoje oružje pred njihovom besprekornom lepotom. Ipak, kada je Čens Kalahan ušao u tu kancelariju, demonstrirao je zavidnu ravnodušnost na toliki broj privlačnih žena, koncentrisanih na jednom mestu. Prešao je dužinu kancelarije u nekoliko lakih koraka, promrmljavši tek polurazgovetni pozdrav i bacivši nehajan pogled na sekretaricu, počastivši je dodatnim klimanjem glave.
Sela Bration - Ispit Hrabrosti knjiga

Devojke su ostale uskraćene za Čensovo ushićenje, ali su zato one same postale primetno uznemirene suočenjem sa njegovom impresivnom pojavom. Razmenile su saučesničke poglede, koji su odavali njihovu istomišljenost po pitanju Čensovog izgleda. Svaka od njih se ponadala da će upravo on obaviti završne razgovore sa kandidatkinjama za mesto stjuardese. Želele su da ostvare lični kontakt sa njim i nametnu mu se svojim personalnim i profesionalnim kvalitetima.

Blago komešanje devojaka prekinula je zvonjava interfona na stolu za kojim je sedela sekretarica, Maraja Klark. Ona je užurbano odgovorila na poziv, nakon čega je ustala i otišla u kancelariju iza čijih vrata je nestao Čens Kalahan.

***

– 28 godina… Radila kao stjuardesa u najvećim svetskim kompanijama… Govori tečno francuski, nemački i italijanski jezik… Odličan plivač… Savršeno zdravlje…- zatvorio je dosije i bacio ga na sto.

– Pravi ženski Supermen, nema šta…
– Osećam li ja to ironiju u tvom glasu, Čens? – Robert je podozrivo pogledao u svog sina. – Ne veruješ da su podaci te devojke tačni?
– Kroz ovu kancelariju je od njenog osnivanja promarširalo nekoliko hiljada potencijalnih stjuardesa. Sve one su u prijavama pisale bajke o sebi,da bi se kasnije ispostavilo kako su pre-terivale u samohvalisanju.


Knjigu potražite OVDE

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*