Izabrane Pesme Milutina Bojića Od Milutin Bojić

recenzija pdf
"Izabrane pesme Milutina Bojića" predstavljaju zbirku pesničkih dela ovog važnog srpskog pesnika. Milutin Bojić je najpoznatiji kao autor Plave grobnice, jedne od najznačajnijih pesama srpske književnosti koja oplakuje srpske vojnike koji su izgubili život daleko od svoje otadžbine, a čija tela su bačena u plave dubine Jonskog mora.
Izabrane Pesme Milutina Bojića Od Milutin Bojić

Iako je nepravedno ostao u senci svojih pesničkih prethodnika, kao što su Dučić i Rakić, Milutin Bojić je stekao priznanje zbog svoje ljubavne lirike, intelektualnosti i introspekcije. Njegove pesme se odlikuju dramatičnošću, izražajnom rodoljubivošću i dubokim temama smisla ljudskog postojanja na zemlji. U njegovim pesmama se prepliću nacionalni, biblijski i klasični mitovi i legende, istražujući opšta pitanja koja se tiču ljudske egzistencije. Njegov poetski izraz je čulno i emotivno snažan, a istovremeno odražava intelektualnu dubinu. “Izabrane pesme Milutina Bojića” su prilika da se upoznate sa ovim izuzetnim srpskim pesnikom, da uđete u njegov poetski svet i otkrijete njegovu autentičnu poetiku. Ova zbirka će biti od interesa za ljubitelje srpske književnosti, kao i za sve one koji se dive izuzetnim pesničkim delima koja istražuju velika pitanja života i smisla.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*