Jaša Dalmatin, Potkralj Gudžerata Od Ivana Brlić Mažuranić

recenzija pdf
Istorijsko-pustolovni roman za mlade pod imenom “Jaša Dalmatin, potkralj Gudžerata” objavljen je 1937. godine i na listi popularnosti pada ispod njenih dela poput “Priča iz davnina” ali je štivo koje se lako i uvek rado čita.
Jaša Dalmatin, Potkralj Gudžerata Od Ivana Brlić Mažuranić

Osnovu za ovu priču Ivana je našla u istorijskoj tezi svog oca, Vladimira. Ona je ipak na osnovu istorijskih činejnica istkala priču o životnom putu Jaše, na kojem nikad nije zaboravio odakle dolazi. 

I upravo to jeste moralna poruka ovog dela, poštuj svoje poreklo i ne zaboravi ko si, ne odustajti od snova, i uvek se boriti za istinu i dobro. Način na koji piše je veoma slikovit, a atmosfera samog dela je egzotična. 

Mašta koja je razigrana, dozvoljava autorki da opisuje neke dalje krajeve, istorijske ličnosti, a same likove produbljuje sa govornom karakterizacijom. 

Jaša Dalmatin u interpretaciji autorke postaje snažan, plemenit, talentovan i izuzetan mladić, vizionar i graditelj, čiji je nestvarni životni uspeh povezan s njegovim dalmatinskim poreklom. 

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Ivana Brlić Mažuranić

Ivana Brlić Mažuranić je bila Hrvatska književna legenda. Kako u Hrvatskoj tako i Internacionalno Ivana je bila poznata kao jedna od najpoljih pisaca poezije za malu decu.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*