Jedna Žena Od Ani Erno

recenzija pdf

Strani Naziv: A Woman's Story Book by Annie Ernaux

„Jedna Žena“ je knjiga francuske spisateljice Ani Erno koja je memoar o životu i smrti njene majke.
Jedna Žena Od Ani Erno

Knjiga istražuje autorkin odnos sa majkom i načine na koje su majčina iskustva i borbe oblikovale Ernoov sopstveni život i identitet. Takođe se bavi temama klase, pola i složenosti porodične dinamike. Knjiga je napisana sirovim, iskrenim stilom i smatra se moćnim i dirljivim književnim delom.

Kritike na knjigu Jedna Žena Od Ani Erno

Mnogi kritičari su pohvalili knjigu „Jedna Žena“ Eni Erno zbog njenog snažnog i evokativnog stila pisanja, kao i sposobnosti da istražuje univerzalne teme na lični i intiman način.

Kritičari su primetili da je Ernoov sirov i iskren stil pisanja, koji se smatra i dirljivim i povezivim, jedna od najvećih prednosti knjige. Knjiga je nadaleko cenjena zbog svoje sposobnosti da istražuje univerzalne teme na lični i intiman način. Knjiga je takođe široko cenjena zbog svoje sposobnosti da istražuje univerzalne teme na lični i intiman način, a kritičari hvale knjigu zbog njene sposobnosti da istražuje složenost porodične dinamike, klase i pola.

Knjiga “Jedna Žena” je takođe nadaleko cenjena zbog svog iskrenog prikaza odnosa između autorke i njene majke, pri čemu su mnogi kritičari hvalili knjigu zbog njene sposobnosti da uhvati složenost i nijanse ovog odnosa na način koji je i iskren i povezan.

Sve u svemu, kritičari su naveliko pohvalili knjigu „Jedna Žena“ zbog njenog snažnog i evokativnog pisanja, sposobnosti da istražuje univerzalne teme na lični i intiman način, kao i zbog iskrenog i iskrenog prikaza odnosa između autorke i njene majke.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Ani Erno - Annie Therese Blanche Erno

Annie Therese Blanche Erno (bivše prezime Duchesne; rođena 1. septembra 1940) je francuska književnica, profesorica književnosti i nobelovka.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*