Jesen Od Ali Smit

recenzija pdf

Strani Naziv: Autumn Novel by Ali Smith

„Jesen“ je roman škotskog autora Alija Smita. Knjiga je prva u kvartetu sezonskih romana i govori o prijateljstvu između dva lika, Elizabet i Danijela, koje traje nekoliko decenija.
Jesen Od Ali Smit knjiga

Radnja romana je smeštena nakon glasanja o Bregzitu i istražuje teme identiteta, zajednice i protoka vremena. Knjiga je napisana u prepoznatljivom i eksperimentalnom stilu, spajajući elemente fikcije, poezije i filozofije. Roman je nadaleko hvaljen zbog svog inventivnog i provokativnog pristupa pripovedanju, kao i zbog sposobnosti da uhvati složenost i kontradiktornosti savremenog sveta.

Kritike

„Jesen“ Ali Smit dobila je široku kritiku. Kritičari su hvalili roman zbog njegovog inventivnog i provokativnog pristupa pripovedanju, kao i njegove sposobnosti da uhvati složenost i kontradiktornosti savremenog sveta. Knjiga je nadaleko cenjena zbog svog karakterističnog i eksperimentalnog stila, mešanja elemenata fikcije, poezije i filozofije.

Mnogi kritičari su primetili da se centralne teme romana, identiteta, zajednice i protoka vremena, obrađuju sa osetljivošću i uvidom. Radnja knjige je smeštena nakon glasanja o Bregzitu i istražuje teme identiteta, zajednice i protoka vremena. Kritičari su visoko cenili prikaz političke i društvene klime tog vremena u knjizi i način na koji je ona utkana u priču.

Kritičari su takođe naveliko hvalili likove Elizabete i Danijela, a mnogi su hvalili knjigu zbog njene sposobnosti da uhvati nijanse njihovog odnosa i načine na koje se on razvija tokom vremena. Kritičari su takođe pohvalili Smitov stil pisanja, nazvavši ga evokativnim, poetskim i moćnim.

Zaviri u Knjigu

Jesen-ODLOMAK

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*