Kada Prestanemo Da Razumemo Svet Od Benhamin Labatut

recenzija pdf
"Kada prestanemo da razumemo svet" je distopijski dokumentarni roman napisan od strane Benhamina Labatuta. U ovom romanu, Labatut ispituje velika naučna dostignuća i promene u našem razumevanju sveta, postavljajući pitanje da li su moderna nauka, mašine i matematika već osigurale naše uništenje.
Kada Prestanemo Da Razumemo Svet Od Benhamin Labatut

Knjiga se fokusira na različite naučnike i istorijske događaje, uključujući priču o prvom modernom sintetičkom pigmentu “pruskom plavetnilu” koji je bio korišćen kao otrov u nacističkim logorima smrti. Takođe, istražuje matematička istraživanja Aleksandra Grotendika, koji je bio suočen sa socijalnom otuđenošću, mističnim delirijumom i ludilom. Roman takođe obuhvata rivalstvo između osnivača kvantne mehanike, Ervina Šredingera i Vernera Hajzenberga. Labatut kroz svoj stil pisanja povezuje nauku i književnost, pretvarajući naučna saznanja u fascinantnu i zastrašujuće lepu prozu. “Kada prestanemo da razumemo svet” predstavlja originalno delo koje spaja različite svetove i postavlja važna pitanja o nauci i njenom uticaju na svet.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*