Kataloniji U Čast Od Džordž Orvel

recenzija pdf
"Kataloniji u čast" je knjiga napisana od strane Džordža Orvela, engleskog pisca i novinara, koja predstavlja njegove memoare iz vremena španskog građanskog rata. Ova knjiga je Orvelov izraz divljenja i podrške republikanskoj strani u tom ratu, kao i kritika političkih podela unutar španskog anarhističkog i marksističkog pokreta.
Kataloniji U Čast Od Džordž Orvel

Orvel je dobrovoljno otišao u Španiju 1936. godine kako bi se pridružio revolucionarnoj borbi protiv fašizma. U knjizi “Kataloniji u čast”, on opisuje svoje iskustvo kao borac u Anarhističkoj miliciji i prikazuje atmosferu, sukobe i političke tenzije koje su obeležile to vreme. Orvel donosi snažne opise bitaka, stradanja i herojstva, ali takođe iznosi i kritiku autoritarnosti i političkih suprotstavljanja unutar republikanske strane. On se kritički osvrće na kontrole, propagandu i podeljenost među različitim političkim grupama koje su učestvovale u ratu. “Kataloniji u čast” je i lični testament Orvelovog angažmana u španskom građanskom ratu. Kroz svoje memoare, on prenosi svoju strast prema borbi za pravdu, ali takođe izražava i razočaranje zbog političkih konflikata i izdaja. Ova knjiga je važno delo koje pruža uvid u političku situaciju u Španiji tokom građanskog rata i ističe važnost borbe protiv fašizma. Orvelova hrabrost i odanost idealima pravde čine ovu knjigu inspirativnom i duboko emotivnom. Ako ste zainteresovani za istorijske memoare, političke sukobe i Orvelovu strast za pravdom, “Kataloniji u čast” će vam pružiti dublji uvid u Orvelovu angažovanost i španski građanski rat.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Džordž Orvel - George Orwell

Džordž Orvel je bio romanopisac, esejista i kritičar najpoznatiji po romanima “Životinjska farma” i “1984”.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*