Ken Folet Veče i Jutro

recenzija pdf

Strani Naziv: Ken Follett

Godine 997. U Engleskoj vlada haos. Zemlja se suočava sa najeydom vikinga sa severa i istoka i Velšana sa zapadne strane koji pokušavaju da prodru duboko u zemlju. Običan svet je taj koji će stradati. Moćnici se drže po strani i čuvaju svoja bogatstva.
ken folet veče i jutro knjiga

Priča se osvrće na tri glavna lika. Jedan od likova je mladi momak brodograditelj kojem se život totalno menja kada se njegov mali grad souči sa najezdom vikinga. Mladi dečko je primoran da napusti svoje ognjište i preseli se u malo selo u kojem nikako ne nalazi zajednički jezik sa žiteljima.

Drugi lik je mlada normanska plemikinja koja se udaje za vojnika iz drudge zemlje. Jako je zaljubljena u njega i odlučuje da pođe sa njim i živi u njegovoj otadžbini. Ubrzo shvata da su običaji njegovog narona mnogo drugačiji i da se celo vreme familije bore za prevlast i sukobljavaju između sebe.

Treći lik je monah, mlad, čestiti i ambiciozan dečko koji od svoje male crkve želi da napravi centar za učenje novih sveštenika i prepoznatljivu instituciju. Sukobljava se sa koruptivnim biskupom koji je jako bogat ali i pohlepan.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*