Knjiga o Džungli Od Ruđard Kipling PDF

recenzija pdf besplatna knjiga

Strani Naziv: The Jungle Book By Rudyard Kipling

Ruđard Kipling bi mogao zvučati kao staromodan pisac, a njegova lična uverenja navode neke odrasle da misle da njegovo pisanje nije vredno čitanja. Drugi odrasli teraju decu da čitaju njegove pesme i druge priče u srednjoj školi, a to je često siguran način da se tinejdžeri odvrate od čitanja, pa barem neki od njih. Ali “Knjiga o džungli” je zaista magična priča.
Knjiga o Džungli Od Ruđard Kipling

Da, postoji i Diznijev film. Ruđard Kipling, međutim, plete priču o “mladunčetu čoveka“ koje su odgajale životinje u džungli tako lepo da su njegove reči očaravajuće kao hipnoza koju zmija Kaa koristi da ubije svoj plen.

Džungla je oživela i vi ste prevezeni preko okeana i kontinenata u Indiju. Gospodin Kipling vam pokazuje svet koji nikako ne biste mogli da posetite, čudan svet sa drugačijim pravilima, što nas tera da razmišljamo o sopstvenom svetu na različite načine. I ovo je zaista moćna stvar kada knjiga može sve to. Sama priča je bolja od skraćene verzije koju je Dizni ispričao. To je priča o ispravnom i pogrešnom, dobru i zlu, priča o odrastanju i odgovornostima koje sa tim dolaze. To je priča o različitim vrstama mudrosti: o ljudskoj, stihovima o džungli.

Neki od najlepših delova priče smešteni su u razrušeni grad duboko u džungli. Ali kraj se izdvaja. Movgli mora da pobedi Šer Kana, životinju daleko jaču od slabašnog čoveka. Movgli ima mozak, ali naravno ljudi koji su izgradili veliki grad u džungli imali su mozak, ali oni su odavno nestali, kao što vidite njihova pamet ima cenu. Svideće vam se ovo okruženje u džungli i način na koji je naracija ovo oživela i pruža vam da jasno zamislite okolinu džungle.Osećaćete se kako čujete čudne zvukove, osećate kako tlo klizi od zmija i znojite se u vrelini prodornog okruženja nadmoćne sile džungle. 

Čitava ova priča je veoma zabavna i veoma lirska, pogotovo što je prošarana pesmom. Neke od ovih priča su bile dirljive, neke su bile zabavne, a neke tužne. To je itekakva mešavina! Knjige u kojima uživate daju vam lik koji možete da razumete i da podržite, i ovo je jedna od njih. Ova je u neku ruku veoma nostalgična, jer nas vraća u detinjstvo. Prva polovina ove knjige je bila posebno nostalgična, posebno zbog priče koja prati Movglija i okolne likove.

Najviše iznenađujuće što ćete pronaći u ovoj priči je to kako se činilo da prati Movglija samo oko polovine knjige. Ostatak prati druge likove i životinje kroz priču, što nam daje šansu da se upoznamo sa ostatkom džungle. Naravno, dijalozi su pomalo zastareli, ipak je ova priča davno napisana, ali ostatak pisanja čitao se prirodno i činilo je zaista lakim uživanje u Movgliovoj priči. Pesme na početku poglavlja bile su lep dodir!

Kompletna Besplatna PDF Knjiga

Knjiga o Džungli Od Ruđard Kipling

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*