Leteća Krčma Od Gilbert Kit Česterton

recenzija pdf

"Leteca krčma" (The Flying Inn) je roman koji je napisao engleski pisac Gilbert Keith Chesterton. Ovaj roman kombinuje elemente avanture, satire i fantazije kako bi istražio društvene teme i izazvao razmišljanje kod čitalaca.
Leteća Krčma Od Gilbert Kit Česterton

Radnja romana “Leteca krčma” prati likove između kojih se odvija borba za slobodu i tradicionalne vrednosti protiv sve većeg uticaja puritanizma i prohibicije u Engleskoj. Glavni likovi su Kapetan Dalvin i kapetan Kil, koji vode borbu protiv zakona koji zabranjuju alkohol i žele da uguše slobodu i radost.Kroz svoj karakteristični stil pisanja, Chesterton koristi humor, paradokse i neočekivane situacije kako bi izrazio svoje stavove o društvu, politici i religiji. Roman “Leteca krčma” je satira koja kritikuje puritansku moralnost i autoritarnu vlast, istovremeno ističući važnost tradicije, slobode i radosti života.Ovaj roman je još jedan primer Chestertonove briljantnosti kao pisca i njegove sposobnosti da kombinuje zabavu i razmišljanje. “Leteca krčma” donosi priču koja će vas provesti kroz avanturu, ali istovremeno vas podstaći na razmišljanje o društvenim normama i vrednostima.Ako volite satirične romane koji istražuju društvene teme i izazivaju razmišljanje, “Leteca krčma” od Gilberta Keitha Chestertona je odličan izbor. Prepustite se ovoj duhovitoj avanturi koja će vas nasmejati, ali istovremeno i naterati da preispitate društvene konvencije i ideale.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*