Leto Od Ali Smit

recenzija pdf

"Leto" je deo sezonskog kvarteta autora Ali Smit, koji obuhvata romane "Proleće", "Leto", "Zima" i "Jesen". Ovaj kvartet istražuje narativne ideje u okviru aktuelnih dešavanja i globalnih tema.
Leto Od Ali Smit

“Leto” se ističe kao jedan od prvih romana koji se bavi pandemijom COVID-19, kao i kritičkim osvrtom na posledice Bregzita. Radnja prati šesnaestogodišnju Sašu Grinlo, devojčicu koja je osetljiva na dešavanja u svetu i koja se saoseća s onima koje sistem zapostavlja. Njen brat Robert je opsednut Albertom Ajnštajnom i povučen je, a njihova majka Grejs pokušava da se nosi s prošlošću i sećanjima na svoju prošlu karijeru. Priča se takođe odvija u susednoj kući, gde žive njihov otac i njegova nova supruga Ešli. Kroz priču, autorica postavlja jukstapoziciju sa događajima iz 1940. godine, kada se priča o Danijelu Gluku, mladiću nemačkog porekla koji se suočava sa neprijateljstvom i zatočeništvom na Ostrvu Men tokom Drugog svetskog rata. Ali Smit istražuje širok spektar tema, od porodičnih odnosa do društvenih dešavanja, uz duboku introspekciju i empatiju prema likovima. “Leto” se bavi savremenim temama, ali istovremeno donosi i univerzalne aspekte ljudskog iskustva, što ga čini dubokim i promišljenim delom književnosti.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*