Magbet Od Vilijam Šekspir PDF

recenzija pdf besplatna knjiga

Strani Naziv: Macbeth by William Shakespeare

Za “Magbeta” se kaže da je hrabar i častan, ali se sa tim osobinama bori tokom celog dela. Tri veštice mu daju proročanstvo da će postati kralj Škotske. Lejdi Magbet, njegova žena, želi da proročanstvo postane stvarnost. Njena muška ambicija jača ambiciju njenog muža.
Magbet Od Vilijam Šekspir

Smislila je podmukao plan da dozvoli svom voljenom Magbetu da postane kralj. Lejdi Makbet je predstavljena već planirajući smrt Dankana, škotskog kralja. Magbet preispituje sebe, kada shvati da mora da oduzme život svom kralju. Lejdi Magbet tada njime manipuliše dovodeći u pitanje njegovu hrabrost i duh. Magbet, sada u borbi za vlast, oseća da treba da se dokaže. Tako da sve svoje zamerke na delo stavlja po strani i obavlja „muški zadatak“.

Delo ispunjava sva različita očekivanja. Kao što je sjajan dijalog, njegova sposobnost može da vas privuče i privuče vašu pažnju, počevši od prve stranice. Zgrabi vaše ideje i razmišljanje da bi vas naterao da zamislite. Još jedno očekivanje su lepe reči i detalji. Dobija pohvale za opisne detalje i sjajnu upotrebu reči. 

Šekspir je genije na delu koji vas podstiče da analizirate njegov rad. Knjiga je za čitaoce koji imaju neke idealne misli o životu i imaju mnogo pitanja o tome šta je ispravno, a šta pogrešno. Preispitivaćete ideje i teme u delu. Na primer, kontroverzna tema u predstavi bila je žudnja za moći i težnja da se ta moć omogući. U Magbetovom slučaju, on je bio spreman da ubije da bi napredovao do prestola. 

Druge teme koje čitaoce zbunjuju je muškost žene u predstavi. Lejdi Magbet i tri veštice koje su Magbetu dale proročanstva izazivaju čin nasilja u njegovim postupcima. Ovi postupci kod žena su neuobičajeni i zato zbunjuju mnoge čitaoce. Predstava je puna stranica sa čistom tačnošću i detaljima, dajući čitaocu novu perspektivu žaljenja. Što dovodi do agresivne moći. Magbet i Lejdi Makbet se hrane jedni drugima i tako su završili zadatak da ubiju Dankana, škotskog kralja.

Roman otkriva ideje i detalje koje nikada ne možete zamisliti. To je klasična predstava koja je poznata širom sveta. Uči vas stvarima koje nikada ne biste znali o sebi. Nakon što pročitate ovu dramu, znaćete sam kako pristupiti svetu. Jer kao Magbet, svako ima ambiciju ili cilj. Ali ne možete dozvoliti da vas odvede u dolinu tame i zla. Knjiga vam može pomoći da u budućnosti donesete odluke o moći i ambicijama; da vas nauči kako ovi kvaliteti funkcionišu zajedno. 

Knjiga je možda teško štivo za ljude koji ne koriste prestare lektire. Na primer, knjiga koristi reči koje se ne koriste u savremenom tekstu. Dakle, postoji lep način na koji možete razumeti zaplet. Magbet je divan zaplet kojem treba dati šansu.

Kompletna Besplatna PDF Knjiga

Magbet Od Vilijam Šekspir

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Vilijam Šekspir - William Shakespeare

Vilijam Šekspir (William Shakespeare) bio je engleski pesnik, dramaturg i glumac, često nazivan najvećim dramskim piscem na engleskom jeziku.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*