Magla I Mjesečina Od Meša Selimović

recenzija pdf
"Magla i mjesečina" je kratki roman Meše Selimovića koji se često smatra svojevrsnim uvodom u njegova kasnija dela, posebno u poznati roman "Derviš i smrt".
Magla I Mjesečina Od Meša Selimović

U ovom delu Selimović istražuje složenost ljudske prirode kroz pitanja o ćutanju, nerazumevanju i sumnji. Kroz unutrašnje monologe i introspekciju likova, Selimović nas vodi kroz lavirinte njihovih misli i osećanja, ističući kako neizrečene misli i nedorečene reči mogu stvoriti prostor za sumnju i nepoverenje. Ovaj roman postavlja temelje za dublje razumevanje Selimovićevog književnog sveta i njegove karakteristične tematike koja se tiče ljudske egzistencije, moralnih dilema i borbe sa samim sobom. Njegova dela često istražuju univerzalne istine o ljudskoj prirodi, a “Magla i mjesečina” predstavlja sjajan primer Selimovićevog majstorstva u stvaranju dubokih, introspektivnih dela koja duboko diraju čitatelja.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Mehmed Meša Selimović

Mehmed Selimović, poznatiji kao Meša Selimović bio je poznati jugoslovenski pisac, srpskog porekla. Rođen je u uglednoj bosanskoj porodici u Tuzli 26. aprila 1910. godine.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*