Barbara Cartland – Markiz Dobiva

recenzija pdf
Kad joj je bilo samo dvadeset godina, zaveo ju je neki sredovječni trgovac dijamantima. Coru Pearl, koja je imala fantastičan stas i sjajnu crvenu kosu, trgovac je odveo u neku jazbinu pijanaca blizu Covent Gardena.
Barbara Cartland - Markiz Dobiva knjiga

Nakon što je popila piće koje joj je ponudio, izgubila je svijest. Kad je došla k sebi, ležala je na postelji pored njega. Ovo je iskustvo u njoj izazvalo mržnju prema muškarcima, koje se nije oslobodila cijeloga života. Ona bi ih oarala, operušala, iskoristila, povrijedila i bez razlike uvijek napuštala. Nije osjećala nježnost ni ljubav ni prema kojem muškarcu. Markiza je privukla baš zbog te svoje osebujne crte karaktera. Zato što se i on jednako tako odnosio prema ženama.

Zbog njegove ravnodušnosti, fantastinog bogatstva i zato što je uspijevao u svemu ega se prihvatio, žene ga nikad nisu ostavljale samoga. Za njega bi bilo doista pravo iznenadjenje kad bi upoznao neku prekrasnu ženu koja ga ne bi pokušala osvojiti. U visokom društvu on bi bio njezin priznati vrijedni trofej. Isto se odnosilo na jedan drugi svijet, polusvijet u Engleskoj i Francuskoj. Koliko god bila neodoljiva, koliko da se trudila, markizu bi nakon vrlo kratkog vremena neminovno dosadila.


Knjigu potražite OVDE

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*