Meduzin Pogled Od Natali Hejns

recenzija pdf
"Meduzin pogled" je roman autorke Natali Hejns koji preispituje jedan od najpoznatijih antičkih mitova i prikazuje ga sa iskrenom empatijom prema glavnoj junakinji - Meduzi, ženi koju je povredio moćan muškarac.
Meduzin Pogled Od Natali Hejns

Meduza je najmlađa i najlepša među sestrama gorgonama, ali jedina je smrtna. Ona se menja, oseća slabost i starenje. Za razliku od svoje porodice, Meduza razume prolaznost i postupke ljudi. Kada Posejdon poželi Meduzu u Ateninom hramu, boginja je obuzima bes i odlučuje da se osveti devojci zbog njegove nečasne želje i obeščašćenja svetilišta. Meduza će biti strašno kažnjena – njene prelepe kose će biti zamenjene zmijama, a njen pogled će skameniti svako živo biće. Prokleta da uništava sve one koje voli svojim pogledom, Meduza se povlači u samoću i ostaje skrivena sve dok Persej ne krene na sudbonosnu potragu za Gorgoninom glavom. U romanu “Meduzin pogled”, Natali Hejns preispituje mit i daje mu savremenu rekonstrukciju, sa strašću i domišljatošću. Ona saoseća sa Meduzom kao ženom koja je povređena zbog postupaka moćnog muškarca, okrivljena, kažnjena i demonizovana zbog tuđeg greha. Kroz duboko istraživanje porekla mita, Hejns nam pruža priču o Meduzi koja je ispunjena emocijama i donosi novo svetlo na njen lik. “Meduzin pogled” je roman koji nas poziva na razmišljanje o moći mitova, položaju žena u društvu i pitanjima osvetničke pravde. Natali Hejns donosi priču o hrabrosti, žrtvovanju i suočavanju sa predrasudama i demonizacijom. Ovaj roman nam omogućava da sagledamo Meduzu kao kompleksan lik i da razumemo njenu priču iz perspektive žene koja je bila žrtva nepravde.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*