Metafizika Rata Od Julijus Evola

recenzija pdf

"Metafizika rata" Julijusa Evole pruža dubok i sveobuhvatan uvid u njegov filozofski pristup ratu. Kroz ovu knjigu istražujemo Evolinu perspektivu prema ratu kao ideji i njegovu složenu vezu sa dualizmom rata kao materijalne i duhovne manifestacije. Ova knjiga pruža duboko razumevanje Evolinog pristupa analizi ratnih koncepta.
Metafizika Rata Od Julijus Evola

U središtu Evolinih osvrta na rat je sakralnost ove pojave, sa posebnim osvrtom na tradicionalne oblike sukoba iz prošlosti, kao što su rimski sakralni rat, križarski pohodi i džihad. Autor istražuje kako se Evola bavio ovim konceptima, duboko prodireći u njihovu simboliku i značaj. Pored toga, knjiga se bavi i Evolinim tumačenjem savremenih oblika ratovanja, koja su oblikovana tehnologijom. Kroz prizmu svoje teorije tradicionalizma, Evola analizira promene u prirodi ratovanja pod uticajem savremenih tehnoloških napredaka. “Metafizika rata” pruža čitaocima duboko razumevanje Evoline filozofije ratovanja, istražujući duboke veze između duhovnog i materijalnog aspekta rata, kao i tradicionalne i savremene dimenzije. Ova knjiga osvetljava Evolinu viziju rata kao fundamentalne sile koja duboko ulazi u ljudsku egzistenciju.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*