Miloš Obilić 3. deo – Vitez Zatočnik Od Aleksandar Tešić

recenzija pdf
“Vitez zatočnik” predstavlja poslednji deo trilogije o Milošu Obiliću, od autora Aleksandra Tešića, koja je započela romanom “Zmaj i ždral”, a zatim nastavljena “Kopljem svetog Georgija”.
Miloš Obilić 3. deo - Vitez Zatočnik Od Aleksandar Tešić knjiga

Trilogija je inspirisana narodnim predanjem i srpskom mitologijom, a otkriva nam priču staru 600 godina o zaboravljenom redu srpskih vitezova, koji su nosili ime zatočnici.

U trećem delu sage, predskazanje boginje Mokoš odvešće Miloša Obilića i kosingasa Gavrila u potragu za rogatom kacigom, simoblom boga Velesa  koja bi knezu Lazaru dala moć da ujedini narod u borbi protiv Turaka.

Ovo je sjajna prilika da čitaoci upoznaju opasnosti zloglasne močvare Kolubare i Tamnave, osete užas bitke na Marici i žar pobede na Toplici, i da na kraju sagledaju strahote i raskoš sultanovog saraja, otkriju tajne laguma Golubačkog grada. Ispratićete sudbine glavnih likova do Kosovskog boja.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*