Misli Od Marko Aurelije PDF

recenzija pdf besplatna knjiga
U knjizi "Misli" Marka Aurelija, duboki filozofski uvidi i duhovne refleksije stvaraju izvanredan portret umne strane rimskog imperatora. Napisane na grčkom jeziku kao privatna introspektivna vežba, ove misli su blago koje nam otkriva unutrašnji svet jedinog cara-filozofa u istoriji Rimskog carstva.
Misli Od Marko Aurelije

Kroz ovu zbriku, Marko Aurelije deli svoje najintimnije misli i razmišljanja dok je tražio dublje razumevanje sebe i sveta oko sebe. Bez obzira na nesavršenosti i izazove koji su ga okruživali, car-filozof se suočavao s različitim emocijama – od sumnje do ubeđenja, od očaja do ushićenja. Njegove misli dotiču teme moralne vrline, ljudskog uma, univerzalnog reda i božanske prisutnosti. Iako prvobitno napisane za ličnu utehu i podsticaj, Misli Marka Aurelija izrasle su u nešto veće od samih sebe. Ovaj privatni dnevnik postao je zbirka filozofskih dragulja koju su cenili i proučavali mnogi državnici, filozofi i ljubitelji mudrosti tokom vekova. Njegovi aforizmi su duboko usađeni u ljudsku svest, prelazeći vreme i kulture, pružajući nam univerzalne istine koje su i dalje relevantne u današnjem svetu. “Misli” Marka Aurelija nisu samo relikvija prošlosti. One su vodič za razmišljanje, inspiracija za duhovni rast i podsjetnik da čak i najmoćniji pojedinci tragaju za smislom. Ova knjiga poziva nas da zaronimo u dubinu umne sfere jednog imperatora-filozofa i da pronađemo univerzalne vrednosti koje nas povezuju kao ljudska bića, nezavisno od vremena i prostora.

misli

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*