Richard Bach – Most Preko Vječnosti

recenzija pdf
'Most preko vecnosti' je njegov autobiografski roman, ljubavna prica o tome kako je sreo svoju drugu zenu, tada poznatu glumicu Lesli Peris. Jos jedan bestseler pisca jedne od najčitanijih knjiga na svijetu - Galeb Dzonatan Livingston. Ricard Bah, potomak cuvenog kompozitora Johana Sebastijana Baha, rodjen 1936. u Ouk Parku, Ilinois, cija su istinska strast avioni (posvetio im je cijeli svoj zivot), uspjesan je i kao pisac izuzetno popularnih knjiga.
Richard Bach - Most Preko Vječnosti knjiga

Ricard je oduvek znao da na svijetu postoji zena koja je njegova srodna dusa, i u prvom dijelu knjige opisuje traganje za njom, brojne veze sa zenama koje je u medjuvremenu susretao kao i nevolje koje su ga snalazile.

Lesli Peris, upoznaje na snimanju filma Galeb Dzonatan Livingston radjenog prema njegovoj knjizi, i medju njima se razvija njezno prijateljstvo. Provodeci mnoge veceri u igranju saha i u dugim razgovorima kroz koje su se upoznavali, njihova osjecanja su prerasla u ljubav, za koju Ricard jos uvijek nije bio spreman.

Zapocinje njegova iscrpljujuca borba sa samim sobom, njegovo preispitivanje sopstvenih zelja. Svjestan da sto vise daje na jednoj strani to vise gubi na drugoj, Ricard muci i sebe i Lesli svojim dilemama, prekidima i odlascima i ponovnim pokajnickim vracanjem. Taj tezak period njihovog odrastanja traje prilicno dugo da bi se najzad zavrsio odlukom da zivot nastave zajedno, pa ma koliko to trazilo obostranog odricanja.

Ali i taj zajednički zivot obiluje problemima koji njihovu ljubav stavljaju na stalna iskušenja, sve do, ipak, neizbježnog sretnog kraja.

To je divna ljubavna prica o vitezu koji umire i princezi koja ga spasava.

Drugi opis: Ako ste ikada osjecali da ste sami u svijetu stranaca, da vam nedostaje netko koga nikada niste sreli, poruku svoje ljubavi naci cete u Mostu preko vjecnosti – ljubavnoj priči. Ovo je prica o vitezu koji je polagano umirao i princezi koja ga je spasila. Ovo je priča o ljepotici i zvijeri i carolijama i tvrdjavama; o iskonskim silama koje se mogu nazrijeti i silama života koje su tu. ovo je priča o pustolovini koja, cini mi se, igra najvazniju ulogu u zivotima mladih i starih i svih ostalih …

… mi smo most preko vjecnosti koji se nadvija iznad mora i upusta u pustolovine zbog uzitaka, živimo misterije zabave radi, sami biramo katastrofe, trijumfe, izazivamo nevjerojatne dogadjaje, ispitujemo sebe opet i opet, ucimo voljeti i volimo i VOLIMO …

Autor Knjige:

Richard Bach

RICHARD BACH potomak čuvenog kompozitora Johana Sebastijana Baha, rođen je 1936. u Ouk Parku, u Ilinoisu. Njegova istinska strast su avioni (posvetio im je cijeli život).


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*