Orkški Kuvar Od Ranko Trifković

recenzija pdf

"Orkški kuvar" je knjiga napisana od strane Ranka Trifkovića. Knjiga se bavi neobičnom temom - jelovnikom orkova, mitskih i zastrašujućih bića poznatih iz dela Dž.R.R. Tolkin-a. Ova knjiga vam omogućava da saznate kako izgledaju i kakav je ukus jela iz kuhinje ovih strašnih stvorenja.
Orkški Kuvar Od Ranko Trifković

U knjizi, pisac Ranko Trifković i ilustrator Dejan Mandić kombinuju priče i recepte kako bi vam preneli jedinstvene utiske i detaljne instrukcije za pripremu raznolikih jela. Ova zbirka se inspirisala delima poput “Rečnika fantastične zoologije” Horhea Luisa Borhesa, Adolfa Kasaresa i Silvine Okampo, kao i našim svakodnevnim odnosom prema hrani, običajima vezanim za hranu i njenoj zastupljenosti u kulturi i medijima. “Orkški kuvar” nije samo obična knjiga o receptima, već je satira koja se bavi našim odnosom prema hrani i visokoj kulturi. Kroz priče i recepte za neobična jela, ova knjiga vam nudi jedinstven pogled na svet orkova i njihove kuhinje, istovremeno reflektujući naš odnos prema hrani i kulturi uopšte.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*