Osetljivi Titan Od Kristina Ajhel

recenzija pdf
U ovoj duboko istraženoj i dirljivoj biografiji, Kristina Ajhel nas vodi na putovanje kroz život jednog od najlegendarnijih nekonformista u istoriji muzike - Ludviga van Betovena. Kroz pažljivo prikupljene činjenice, ova knjiga otkriva priču o čoveku koji je neprestano izazivao konvencije i čija muzika i danas ostavlja neizbrisiv trag u srcima ljudi širom sveta.
Osetljivi Titan Od Kristina Ajhel

Betoven je bio mnogo više od samo genijalnog kompozitora; bio je neustrašiv borac za svoje uverenje. Ajhel nam približava tajanstvenu figuru čoveka koji se suprotstavljao svemu što ga je okruživalo, uključujući i sukob sa svojim najmoćnijim pokroviteljem i neobično gestikuliranje sa jajima svog kuvara. Kroz duboku analizu njegovog bolnog detinjstva, otkrivamo veze između njegove emotivne muzike i ličnih trauma koje je pretrpeo. Autorica nas vodi kroz Betovenova politička uverenja, istražujući kako su oblikovala njegovu muziku i umetničku viziju. Otkriva nam i tajnu njegove nesrećne ljubavne veze i kako su one uticale na njegovo stvaralaštvo. Kroz šest kultnih dela i mnoge druge kompozicije, Kristina Ajhel iscrtava portret Betovena kao čoveka koji je odbio da bude samo pružalac muzičkih usluga i hrabro se suočavao sa životom kao samostalni umetnik. Njena pripovedačka veština nas uvlači u Betovenov duhovni svet, otkrivajući nam njegove delikatne ljubavne afere, promenljiva raspoloženja, finansijske izazove i britak humor. “Osetljivi Titan” nije samo biografija, već i duboka studija jednog od najvećih kompozitora u istoriji, oslobođena mitova i predrasuda. Ova knjiga nam pomaže da dublje razumemo čoveka iza muzike, čoveka čiji je uticaj i danas snažan i inspirativan.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*