Otrantski Zamak Od Horas Volpol

recenzija pdf
"Otrantski zamak" je gotički roman napisan od strane britanskog pisca Horasa Volkpola (Horace Walpole) i objavljen 1764. godine. Ovo delo smatra se jednim od pionira gotičke književnosti i imalo je značajan uticaj na kasnije autore ovog žanra.
Otrantski Zamak Od Horas Volpol

Radnja romana “Otrantski zamak” se odvija u imaginarnom italijanskom gradiću Otrantu. Glavna priča prati vlasnika zamka, Manfreda, koji je opsednut pronalaženjem naslednika kako bi održao svoju lozu. Međutim, kada se u zamku dese nadnaravni i misteriozni događaji, Manfredov život dolazi pod sumnju i zamak postaje poprište tajni, izdaje i tragedije. Roman “Otrantski zamak” je poznat po svojim elementima gotičke književnosti, kao što su mračna atmosfera, tajne, zlokobnost i nadnaravne pojave. Volkpol je koristio ključne karakteristike žanra, poput tajanstvenih prolaza, ukletih zamkova i senzacionalnih obrta, kako bi stvorio atmosferu napetosti i straha. Ovo delo je postalo popularno zbog svog stilizovanog jezika i svoje senzacionalnosti. Volkpol je takođe koristio istorijske reference i inspiraciju iz srednjovekovnih priča kako bi obogatio priču. “Otrantski zamak” je bio veoma uticajan i inspirisao je mnoge kasnije autore gotičke književnosti. Ovo delo je postavilo temelje za kasniji razvoj žanra, a njegov uticaj se oseća i u književnosti, umetnosti i popularnoj kulturi sve do današnjih dana. Ako ste ljubitelj gotičke književnosti, “Otrantski zamak” je nezaobilazno štivo koje vam pruža uvid u osnove tog žanra i uzbuđenje tajanstvene i mračne priče.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*