Patnje Mladog Werthera Od Johan Volfgang Fon Gete PDF

recenzija pdf besplatna knjiga
Ocena:(Ocena: 5 od 5. Ukupno: 1)

Strani Naziv: The Sorrows of Young Werther Novel by Johann Wolfgang von Goethe

Poznati roman “Patnje Mladog Werthera” napisan je 1874. Godine od strane jednog od najproslavljenijih književnika Volfganga Fon Gete-a je ponovo ugledao svetlo dana 1878. Godine kao revidirana verzija poznatog romana. Jedan je od romana koji je kasnije uticao na mnoge pisce i stvaraoce Romanticizma u literaturi.
Patnje Mladog Werthera Od Golfgang Fon Gete knjiga

Gete je imao samo dvadeset i četiri godine kada je napisao ovaj roman, a završio ga je za samo pet i po sedmica. Roman ga instantno proslavljuje i uzdiže u sami vrh svetskih književnika tog vremena.

Većina romana “Patnje mladog Werthera” se zasniva na ekstremnom ponašanju mladog čoveka na neuzvraćenu ljubav, prezentovano kroz mnoštvo pisama napisanih od strane Werthera, mladog umetnika preke i temperamentne naravi, svom prijatelju Vilhelmu.

Radnja se dešava u izmišljenom selu Wahlheim u kojem žive ljudi običnog kova, prosti i neuki seljaci. Tamo on upoznaje devojku po imenu Šarlot, prelepu mladu devojku koja se brine o svojoj braći i sestrama nakon majčine smrti. Werther se zaljubljuje u Šarlot uprkos saznanju da je ona već zaručena i obećana čoveku po imenu Albert.

Kompletna PDF Knjiga

Patnje Mladog Werthera Od Golfgang Fon Gete pdf knjiga

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Johan Volfgang fon Gete - Johann Wolfgang von Goethe

Johan Volfgang fon Gete (rođen 28. avgusta 1749, Frankfurt na Majni [Nemačka] — umro 22. marta 1832, Vajmar, Saks Vajmar).


Više O Autoru

Jedan komentar na knjigu

  1. Marijana

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*