Peradarstvo Od Jožef Nemanič, Željko Berić

recenzija pdf
Knjiga "Peradarstvo", autora Jožefa Nemaniča i Željka Berića, pruža stručne smernice i ključne informacije vezane za uspešno uzgajanje svih vrsta peradi.
Peradarstvo Od Jožef Nemanič, Željko Berić

U prvom delu knjige, pored uvoda o stanju peradarske industrije u Hrvatskoj, detaljno su obrađeni aspekti izgradnje objekata, ambijentalni uslovi za držanje peradi i tehnološka oprema. Ovim delom se želi pomoći investitorima u izboru opreme, ne samo po ceni, već i po kvalitetu i svrsishodnosti za različite kategorije peradi. Drugi deo knjige se fokusira na proizvodnju mesa i jaja, počevši od matičnih jata pa sve do finalizacije proizvoda. Treći deo se bavi uzgajanjem drugih vrsta peradi, uključujući purane, guske, patke, fazane, prepelice i biserke. Poslednji deo knjige se bavi hranidbom, bolestima peradi i preventivnim sanitarnim merama. Posebna pažnja je posvećena bolestima koje mogu izazvati značajne ekonomske gubitke, kako bi ih uzgajivači prepoznali i pravovremeno potražili stručnu pomoć. Ova knjiga postaje neophodan resurs za sve koji se bave peradarstvom ili planiraju ući u tu industriju.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*