Pikvikov Klub Od Čarls Dikens

recenzija pdf

"Pikvikov klub" je roman koji je napisao Čarls Dikens, jedan od najpoznatijih engleskih pisaca 19. veka. Ovaj roman je prvo objavljen kao serijal u novinama od 1837. do 1839. godine, a kasnije je objavljen kao celina.
Pikvikov Klub Od Čarls Dikens

Radnja romana prati članove Pikvikovog kluba, društva koje se okuplja kako bi istraživalo i beležilo različite aspekte engleskog društva. Kroz svoje avanture, članovi kluba se upuštaju u razne pustolovine, susrećući različite likove i situacije. Roman “Pikvikov klub” je poznat po svojoj duhovitosti, karikiranju i živopisnosti likova. Dikens majstorski prikazuje šaroliku galeriju likova, od ekscentričnih do potresnih, i kroz njih istražuje teme poput siromaštva, socijalnih nepravdi i ljudske prirode. Dikensova proza je karakteristična po bogatstvu detalja, slikovitim opisima i angažovanosti. Kroz “Pikvikov klub” on donosi kritiku viktorijanskog društva, razotkrivajući njegove mane i nepravde na izuzetno zabavan i satiričan način. Ovaj roman je ostavio dubok i trajan uticaj na englesku književnost i predstavlja klasik koji se često čita i proučava. “Pikvikov klub” je delo koje nas iznova podseća na moć književnosti da nas zabavi, podstakne na razmišljanje i otkrije suštinu ljudskog iskustva.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Čarls Dikens - Charles Dickens

Čarls Dikens je bio britanski romanopisac, novinar, urednik, ilustrator i društveni komentator koji je napisao svima omiljene klasične romane..


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*