Pisma Iz Italije Od Ljubomir Nenadović PDF

recenzija pdf besplatna knjiga
Otkrijte neobično putovanje kroz Italiju kroz oči Ljubomira Nenadovića u njegovom delu "Pisma iz Italije". Nenadović vas vodi na očaravajuće putovanje kroz ovu prelepu zemlju, pružajući vam jednostavan, neposredan i zabavan pogled na njegova iskustva.
Pisma Iz Italije Od Ljubomir Nenadović

Nenadovićeva pisma su ispisana sa ciljem da zabave i razvedre čitaoce, ali se ipak izdvajaju po svojoj književnoj i istorijskoj vrednosti. Ova dela pružaju jedinstven uvid u italijanski narod, ali takođe i u druge evropske nacije, čineći ih izuzetno zanimljivim za savremenog čitaoca. Ova pisma su upućena neimenovanom prijatelju i predstavljaju priliku da se upoznate sa gradovima i umetničkim blagom Italije. No, to nije sve. Kroz Nenadovićeve reči, čitaoci će dobiti i intiman uvid u ličnost Petra Petrovića Njegoša, duhovnog vođu Crne Gore, koji se lečio u Napulju tokom Nenadovićevog putovanja. Zadivljen Njegoševim karakterom, Nenadović je odlučio da ostane uz njega, što mu je omogućilo da zabeleži važne trenutke iz vladikinog života. Ovo delo postaje posebno interesantno jer čitaoci postaju svedoci njihovih šetnji kroz Napulj, razgovora, anegdota, ali i dubokih misli i interesovanja koje su delili.

pisma iz italije

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*