Praznik Zveri V Deo – Dopisani Od Zoran Petrović

recenzija pdf
U uzbudljivom petom delu sage "Praznik zveri" autora Zorana Petrovića, vreme je 1942. godina, a događaji se odvijaju u predgrađu Beograda.
Praznik Zveri V Deo - Dopisani Od Zoran Petrović

Noću, šest hrabrih vitezova Drevnog Reda Belog Trna iskače padobranima, spremni za opasan zadatak. Ovi vitezovi su prošli dugotrajne studije na engleskom Univerzitetu za primenjenu magiju i obuku u regrutnom Centru London za onostrano-taktičke operacije širom Evrope. Sada su poslati u Srbiju sa specifičnim zadatkom – pronaći Atanasija Nikolića, potomka barona Nikole Doksata od Demorea, fortifikacijskog inženjera i generala austrijske vojske iz 18. veka. U isto vreme, Prvokletnik Elrik, prvi vampir, takođe kreće u potragu za potomkom, ali to je samo početak mnogo dubljih i opasnijih događaja. Gestapo, pod komandom generala Augusta Majsnera, takođe ima svoj interes u potrazi za gospodinom Nikolićem, a razlozi za njihovu potragu ostaju obavijeni tajnama. Ova priča je prožeta brojnim događajima i intriga u periodu od 1942. do 1945. godine. Kroz ovu saga fantastičnog dela, “Praznik zveri”, Zoran Petrović potvrđuje svoj izuzetan talenat za pisanje, preplićući elemente fantastike, istorijskog zapleta i jedinstvenog pripovedanja. Prostorom Srbije i Evrope toga doba, autor nas vodi kroz mračni vrtlog avantura i tajni, koje će prodrmati temelje svih likova u priči. “Saga Praznik zveri V deo – Dopisani” prenosi čitaoca u svet mitskih bića, tajnih organizacija i opasnih sukoba, pružajući nezaboravno iskustvo koje vas neće ostaviti ravnodušnim. Petrovićeva veština pisanja i zapanjujući kompozicijski stil postavlja ovaj roman u sam vrh savremene domaće fantastične književnosti, čineći ga obaveznom literaturom za ljubitelje avanturističkih i mračnih priča.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*