Putovanje Jednog Slona Od Žoze Saramago

recenzija pdf
"Putovanje Jednog Slona" je roman slavnog portugalskog pisca Joséa Saramaga koji donosi dirljivu priču o avanturi jednog slona kroz različite pejzaže, vremenske epohe i društvene situacije. Ovaj roman, prožet Saramagovim karakterističnim stilom pisanja, nudi dublje uvide u ljudsku prirodu, društvene probleme i naš odnos prema životinjama.
Putovanje Jednog Slona Od Žoze Saramago

Glavni lik romana je slon po imenu Salomon, koji je deo putujućeg cirkusa. Jednog dana, dok cirkus boravi u malom gradiću, Salomon neočekivano napušta svoj kavez i kreće na putovanje kroz Portugal. Dok se kreće kroz različite gradove, sela i pejzaže, Salomon postaje simbol za neuhvatljivu slobodu i izaziva različite reakcije kod ljudi koje susreće.Saramago koristi ovu priču kao alegoriju za ljudske snove, nadanja, strahove i sukobe. Kroz prikaz Salomonovog putovanja, autor donosi oštru kritiku društvenih normi, birokratije, politike i društvenih nepravdi. Istovremeno, roman nudi i introspektivne trenutke i duboka razmišljanja o prirodi postojanja, smrti i ljubavi.Saramagov stil pisanja karakteriše dugi, složeni pasusi bez tradicionalne interpunkcije, što dodaje posebnu atmosferu i ritam romanu. Ovaj stil zahteva pažljivo čitanje i daje čitaocima prostor za razmišljanje i tumačenje.“Putovanje Jednog Slona” je delo koje izaziva emotivne reakcije i tumačenja. Kroz slikoviti jezik i slojevitost priče, Saramago nas poziva da promislimo o našem mestu u svetu, odnosu prema prirodi i drugim bićima, kao i o dubljim pitanjima postojanja. Ova knjiga je nezaobilazno štivo za ljubitelje Saramagovog dela i sve one koji uživaju u književnosti koja provocira i nadahnjuje.

135978_compressed

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*