Radleyjevi Od Matt Haig

recenzija pdf

Dobrodošli u Bishopthorpe, prividno mirno mesto gde se "normalni" životi isprepliću s mračnom tajnom. Dr. Peter Radley, njegova žena Helen i njihova deca, petnaestogodišnja Klara i sedamnaestogodišnji Rowan, su naoko uzorni članovi zajednice. No ispod njihove svakodnevne fasade krije se nešto neobično - oni su vampiri.
Radleyjevi Od Matt Haig

U svetu u kojem se vampiri prilagodili životu među ljudima, ali i dalje zadovoljavaju svoju žeđ za krvlju na suptilan način, Radleyjevi su vegetarijanski vampiri koji se trude živeti po pravilima iz “Priručnika za apstinente”. Međutim, njihova tajna se počinje urušavati kada Klara slučajno pokazuje znakove vampirske prirode. Peter, zabrinut za budućnost svoje dece, odlučuje se obratiti svom bratu Willu za pomoć, iako se godinama klonio njega zbog sumnje da je Will jedan od onih koji krše dogovore o mirnom suživotu. Ono što počinje kao duhovit i lagan roman brzo prelazi u triler napetog tempa. Matt Haig nas vodi kroz labirint tajni, borbe dobra i zla te donošenja teških odluka. Kako Klara i Rowan suočavaju sa svojom mračnom stranom, njihovo sazrevanje postaje neizbežno, a Radleyjevi se moraju suočiti s opasnostima koje su dugo skrivali od svoje porodice. U “Radleyjevima”, Haig donosi originalnu perspektivu vampirskog žanra, istražujući pitanja identiteta, moralnosti i porodičnih veza u svetu gde su granice između običnog i neobičnog tanke kao papir. Ova priča nas podseća da svako ima svoje tajne, a istinska hrabrost leži u suočavanju s njima, bilo da su svetle ili tamne.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*