Razum i Osećajnost Od Džejn Ostin

recenzija pdf

Strani Naziv: Sense and Sensibility by Jane Austen

Roman Razum i osećajnost je prvi objavljeni roman Džejn Ostin 1811. godine pod pseudonimo Dama.
Razum i Osećajnost Od Džejn Ostin knjiga

Sestre Dešvud, Elionor i Merijen se susreću sa velikom porodičnom tragedijom. Njihov otac iznenada umire i one se sada prvi put u životu suočavaju sa realnošću života.

Kraj XVIII veka je još uvek veoma konzervativno vreme za žene u Engleskoj. Žene nemaju pravo da naslede nikakvu imovinu. Ćerke iz drugog braka tek nemaju nikakve šanse što se tiče pravnih stvari.

Vremena u kojima su sestre živele u gradu i bile privilegovane su prošla. One se sada moraju preseliti u seosku kućicu daleko od grada. Prilike za udaju u selu su jako loše, tako da im ni to ne polazi za rukom.

Elionor je sestra koja je racionalnog shvatanja i ona nekako zanemaruje svoje osećaje i prihvata novonastalu situaciju. Merijen je pak više emotivnija i ona pada u tešku depresiju.

Nike sve tako crno kako se čini. Novonastala životna situacija sestara nateraće ih da se zbliže i više razumeju jedna drugu.

Zaviri u knjigu

Razum i Osećajnost Od Džejn Ostin pdf knjiga

 

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Džejn Ostin

Džejn Ostin je engleska spisateljica koja je romanu prvi put dala izrazito moderan karakter kroz svoj tretman običnih ljudi u svakodnevnom životu.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*