Rezervisano Od Alešandre Riberijo

recenzija pdf

Strani Naziv: Reservado by Alexandre Ribeiro

Koliko daleko vas može odvesti pun autobus rezervisanih mesta? Dalje nego što sujetna filozofija može sanjati. Plan puta koji je pažljivo pratio Aleksandar Ribeiro u svom debitantskom romanu pripoveda o putovanju Žoaa Viktora, uzdržanog dečaka, iz favele i boje možda.
Rezervisano Od Alesandre Riberijo

Sa ocem je naučio da odvraća nasilje kroz maštu, kao što vešt kolektivni vozač beži iz rupa na asfaltu. Da li znate šta je konzerva za sardine sa sedištima koja se pokazuju, ugašenim svetlima, i to sve pri velikoj brzini? Tada znak od jedne reči čini svoju sudbinu misterijom: „Rezervisano“.

Zamišljanje odredišta ovog autobusa bilo je Žoao Viktorov povetarac, a da nije ni znao šta je život zaista pripremio za njegovu sudbinu. Da bi savladao glinene padine života, u redovima sveske dečak pada na putovanju. Uz reči pune krivina i klizanja, ne gubite se dok ne dođete do krajnje tačke.

 

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*