Riba Veća Od Reke Od Gabrijel Kifu

recenzija pdf
"Riba veća od reke" je zbirka poezije autora Gabrijela Kifua. U ovim pesmama, Kifu se bavi evociranjem svog života i istražuje moć jezika kao sredstva izražavanja. Fascinacija formom je jedan od dominantnih elemenata u njegovom stvaralaštvu.
Riba Veća Od Reke Od Gabrijel Kifu

Kifua interesuje jezik kao medij koji prevazilazi samo svedočenje i postaje jezički događaj. U pesmama, prepoznajemo fragmente empirijske stvarnosti, ali Kifu ih transformiše kroz nadrealističke transfiguracije. On dramatizuje iskustvo kroz eksploziju slika i uvodi čudesne elemente. Pesme nas suočavaju sa izborom da istražujemo zagonetke transformacija iskustva ili da se prepustimo jezičkom pejzažu koji je samodovoljan u svojoj unutrašnjoj napetosti, dramatičnosti i lepoti. “Riba veća od reke” je zbirka koja nas uvodi u poetski svet Gabrijela Kifua, pružajući nam dublji uvid u njegovu fascinaciju formom i jezičkim izražajem. Ove pesme nas pozivaju da istražujemo granice jezika i da se prepustimo njihovoj unutrašnjoj snazi, stvarajući iskustvo koje nas nadmašuje i otkriva lepotu u neočekivanim transformacijama.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*