Robin Šarma – Kaluđer Koji Je Prodao Svoj Ferari

recenzija pdf

Ovo je priča o uspešnom advokatu koji u sudnici doživljava srčani udar. Nakon toga odlučuje da ostavi svoj dotadašnji život, prodaje svoj crveni ferari i odlazi na Himalaje gde pronalazi mudrace Sivane. Ova knjiga će vam pokazati koliko i zašto je bitno da poštujete svoj život i slavite njegova čuda.
Robin Šarma - Kaluđer Koji Je Prodao Svoj Ferari knjiga

Iz knjige:

Pozlilo mu je upravo usred prepune sudnice. Bio je jedan od najpoznatijih parnicnih advokata u ovoj zemlji. Isto tako bio je covek poznat, kako po svojim italijanskim odelima od 3.000 dolara, tako i po nizu izvanrednih pravnih pobeda. Jednostavno sam stajao tamo, paralisan šokom zbog onoga što sam upravo video. Veliki Džulijan Mentl se pretvorio u žrtvu i sada se savijao na podu poput bespomocnog deteta, tresuci se, drhteci i znojeci se kao pomahnitao. Od tog trenutka, sve je izgledalo kao usporen film. „Bože moj, Džulijan je u nevolji”, vrisnula je njegova asistentkinja, uzbudeno nam pokazujuci potresan prizor koji smo već i sami videli. Sudija je izgledala upaniceno i brzo je promrmljala nešto u slušalicu privatnog telefona, koji je tu postavila za hitne slucajeve. Što se mene tice, mogao sam samo da stojim tamo, ošamucen i zbunjen. Molim te, nemoj da umreš matora budalo. Prerano je za tebe da odeš. Ne zaslužuješ da umreš tako.

Sudski čuvar, koji je pre toga izgledao kao da je balzamovan u stojecem stavu, pokrenuo se i počeo da reanimira palog heroja sudnice. Pored njega bila je asistentkinja, ciji su dugi plavi uvojci padali preko Džulijanovog lica crvenog kao rubin, dok mu se obraćala nežnim recima utehe, koje on ocigledno nije mogao da cuje. Poznavao sam Džulijana sedamnaest godina. Prvi put smo se sreli kada me je kao mladog studenta prava, jedan od njegovih partnera angažovao preko leta kao istraživaca pripravnika. Već tada, on je imao sve.

Bio je briljantan, lep, neustrašiv advokat koji je sanjao da postane veliki. Džulijan je bio mlada zvezda firme, covek od akcije koji je čekao svoj trenutak. Još uvek se secam kako sam jedne noci dok sam radio do kasno, prolazeći pored njegove kraljevski velike kancelarije, krišom bacio pogled na uramljeni citat na njegovom masivnom hrastovom stolu. To je bio citat Vinstona Cercila o velicini coveka, kakav je bio
Džulijan: Siguran sam, da smo mi danas gospodari naše sudbine, da zadatak koji je stavljen pred nas
nije izvan naših moci, da muke i bol nisu van granica moje izdržljivosti. Dokle god verujemo u
svoje sopstvene ideale i nesavladivu volju za pobedom, pobeda nam nece biti uskraćena.


Knjigu potražite OVDE

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*