Roman O Hanibalu Od Ugolini Luiđi

recenzija pdf
Roman "Roman o Hanibalu" autora Luiđija Ugolinija predstavlja romansiranu biografiju čuvenog vojskovođe Hanibala, jednog od najznačajnijih istorijskih ličnosti antičkog doba.
Roman O Hanibalu Od Ugolini Luiđi

Hanibal, sin slavnog kartaginskog vođe Hamilkara iz plemena Barka, posvetio je ceo svoj život borbi protiv Rima, uveren da Kartagina može postati gospodarica Mediterana samo ako se Rim eliminira. U ovom delu, Ugolini donosi živopisnu sliku Hanibalovog života, njegove vizije, ambicija i vojničkih poduhvata. Hanibal je bio vojni genije i strateg koji je vođen mržnjom prema Rimu ostavio dubok trag u istoriji. Iako je njegova vojna kampanja u Italiji bila izuzetno uspešna, Rim je na kraju trijumfovao, što je dovelo do pada Kartagine i širenja rimske moći. Kroz ovaj roman, čitaoci će otkriti složeni karakter Hanibala, njegove taktike, ali i moralne dileme s kojima se suočavao tokom svoje vojničke karijere. “Roman o Hanibalu” nudi uzbudljivu i duboku analizu jednog od najintrigantnijih perioda antičke istorije, oslikavajući sukob dva velika imperija i sudbinu čoveka koji je postao legenda.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*