Saga O Vešcu #2 – Mač Sudbine Od Andžej Sapkovski

recenzija pdf

Strani Naziv: The Witcher Series by Andrzej Sapkowski

Geralt je veštac, čovek čije su magične moći, pojačane dugim treningom i misterioznim eliksirom, učinile od njega briljantnog borca i nemilosrdnog ubicu. Ipak, on nije običan ubica: njegove mete su raznovrsna čudovišta i podli đavoli koji pustoše zemlju i napadaju nevine.
Saga O Vešcu - Mač Sudbine Od Andžej Sapkovski knjiga

Ovo je zbirka kratkih priča, koja prati dogodovštine hit zbirke “poslednja želja”. Pridružite se Geraltu dok se bori protiv čudovišta, demona i predrasuda.

Mač sudbine je kompilacija kratkih priča u vezi sa Geraltovim avanturama. Ova knjiga je bolja od prethodne i ne prestaje da iznenađuje. Priče u “Maču sudbine” sadržale su neke fantastične primere fantazije izvedene na vrhuncu, sa zmajevima, patuljcima, menjačima oblika i dvojnicima, divljim čudovištima i visokom magijom. 

Raznolikost osigurava da ćete voleti bar jednu od priča i uživati u većini njih. Svideće vam se koliko je svaka priča različita, sa sopstvenim moralom i porukama koje su prikazivali. Ovo je jedna od mnogih prednosti Sapkovskog, gde on urezuje malu knjigu u jedinstveno iskustvo koje izaziva vaše ideje. Shvatanje da je ovo fantazijska knjiga gurnuto je u pozadinu vašeg uma, gde se može shvatiti i kao društveni komentar o pitanjima koja su i danas aktuelna.

Tu su i mačevi. Mnogo različitih mačeva. Prilično je sjajno, a akcija je dobro obavljena, koliko god retka. Dijalog je bio veliki korak napred u ovom drugom poglavlju, a razmena između likova bila je prijatna i zabavna. Maslačak dolazi do izražaja u ovome, pokazujući mnogo slojeva njegovog karaktera. Takođe ćete uživati u predstavljanju Ciri, lika tako centralnog u ostalim delovima ove fantastične sage. 

Zaviri u knjigu

Mac sudbine - Andzej Sapkovski (1)

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*