Sažetak Vojne Vještine Od Publije Flavije Vegecije Senat

recenzija pdf

"Vojne veštine" je delo koje je napisao Publije Flavije Vegerije, rimski pisac i vojni strateg. Ova knjiga je priručnik o vojnoj strategiji i taktici, namenjen obuci i edukaciji rimskih vojnika.
Sažetak Vojne Vještine Od Publije Flavije Vegecije Senat

U “Vojnim veštinama”, Vegerije sistematizuje vojno znanje i pravila ratovanja svoje epohe. On pruža detaljne smernice o organizaciji vojske, obuci vojnika, strategijama ratovanja, odabiru vojnih vođa i mnogim drugim aspektima vojne veštine.Knjiga se sastoji od četiri knjige koje pokrivaju različite aspekte vojnog poslovanja. Vegerije koristi primerima iz istorije i svojih ličnih iskustava kako bi ilustrovao svoje teorije i savete. Njegovo delo je postalo važan izvor informacija o rimskoj vojnoj doktrini i organizaciji.“Vojne veštine” je dragoceno štivo za ljubitelje istorije, vojne strategije i klasične rimsko doba. Ova knjiga pruža uvid u vojnu misao i prakse antičkog sveta, istovremeno otkrivajući i karakteristike rimskog vojnog sistema.Ukratko, “Vojne veštine” od Publija Flavija Vegerija je priručnik o vojnoj strategiji i taktici iz antičkog Rima. Ona pruža detaljne smernice o organizaciji vojske i pravilima ratovanja tog vremena, što je čini važnim izvorom informacija o rimskoj vojnoj doktrini.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*