Enejida (Slobodan Jarčević Prepev Na Deseterac Toma Maretića) Od Publije Vergilije Maron

recenzija pdf

"Enejida" je epska poema napisana od strane rimskog pesnika Publija Vergilija Marona. U ovom izdanju, prevod na deseterac je izvršio Slobodan Jarčević, koristeći prevod Tomislava Maretića kao osnovu.
Enejida (Slobodan Jarčević Prepev Na Deseterac Toma Maretića) Od Publije Vergilije Maron

“Enejida” je jedno od najvažnijih dela rimske književnosti i predstavlja epsku sagu koja prati putovanje junaka Eneja, osnivača Rima, nakon pada Troje. Kroz pesmu, Vergilije donosi priču o hrabrosti, sudbini, ljubavi i borbi za preživljavanje.“Enejida” je duboko ukorenjena u mitologiji i istorijskim događajima antičkog sveta. Pesma istražuje teme poput pripadnosti, dužnosti, moralnosti i uloge bogova u životima ljudi. Kroz likove Eneja, Didone i drugih, Vergilije nas vodi kroz širok spektar emocija i iskušenja koje oni prolaze.Prevod Slobodana Jarčevića na deseterac verni je očuvanju ritma i forme originalne pesme, a prema prevodu Tomislava Maretića, koji je takođe poznat po svom prevodu “Eneide”. Ovaj prepev omogućava čitaocima da uživaju u epskoj priči i uživaju u bogatstvu Vergilijeve proze na srpskom jeziku.Uronite u epski svet “Eneide” Publija Vergilija Marona u prevodu Slobodana Jarčevića na deseterac i doživite izvanrednu priču o herojstvu, strasti i sudbini. Ova knjiga je dragoceni deo rimske književne baštine i pruža dublje razumevanje antičkog sveta i njegove mitologije.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*