Što Je Muškarac Bez Brkova Od Ante Tomić

recenzija pdf
Ante Tomić vešto oslikava tipičnu seosku sredinu kroz dvadeset i jedno poglavlje, i sa epilogom na kraju koji zaokružuje priču. Iako se čini da se on svojim likovima podsmeva baveći se njihovim sudbinama, on ih sa puno simpatije i ljubavi opisuje kao veoma dobar poznavalav vlaškog mentaliteta, znajući da se ispod tvrdoglavosti, primitizma i grubosti, u suštini, kriju dobri ljudi.
Što Je Muškarac Bez Brkova Od Ante Tomić knjiga

Specifični karakteri, komične nezgode koje rašaju nove zaplete, smešni dijalozi i slatka satira koja je uperena prema glavnim likovima, ali i državi i crkvi, čine da se ovaj roman neprekidno čita uz neprekidan smeh.

Naselje o kom Ante piše jeste Smiljevo, koje se nalazi u Dalmatinskoj zagori, sedam kilometara od Poskokove Drage, sa oko svega dve hiljade stanovnika, crkvom, osnovnom školom, poštom, dve prodavnice, i naravno gostionicom pod imenom Bevanda.

Knjiga opisuje proleće u Smiljevu i ljude kako skupljaju seno, oru njive i sade krompir. Međutim, jednog od tih dana selo poseti mlada bogata udovica Tatjana, čiji je suprug poginuo u Nemačkoj. Ona odlazi u crkvu gde izjavljuje ljubav seoskom svešteniku Stipanu, bivšem alkoholičaru. 

U istovreme iz Nemačke se vraća bogataš Marinko, u čiju se ćerku Juliju, zaljubljuje veoma simpatičan ultradesničar Stanislav, pisac haiku poezije. Stvar se počne komplikovati, kada udovica Tatjana posumnja da se Julija tajno sastaje sa sveštenikom Stipanom, njenim ljubavnikom.

“Što je muškarac bez brkova” je prvi roman Ante Tomića, humoristični klasik, kojem ne fali komičnih situacija, živopisnih likova i duhovitih dijaloga.

Zaviri u knjigu

Što Je Muškarac Bez Brkova Od Ante Tomić knjiga pdf

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*