Sulejman Veličanstveni: Sultanov Harem Od Kolin Falkoner PDF

recenzija pdf
"Sulejman Veličanstveni: Sultanov harem" je roman autora Kolina Falkonera koji nas uvodi u uzbudljivu priču o surovosti i strasti koja se odvija u velikom haremu Otomanskog carstva.
Sulejman Veličanstveni Sultanov Harem Od Kolin Falkoner

Glavni protagonist je sultan Sulejman Veličanstveni, koji vlada srcem Konstantinopolja. U njegovom haremu se nalazi veliki broj prelepih žena, među kojima su supruge, konkubine i robinje. Između svih tih žena, tri posebno se ističu: Gilbehar, sultanova miljenica i majka njegovog naslednika; Đulija, kći italijanskog plemića koja je oteta u pokušaju bekstva iz Venecije sa svojim ljubavnikom; i Hirem, Tatarka iz ruskih stepa.Iako su sve tri žene prelepe, Hirem se izdvaja po opasnosti koju nosi. Ona nemilosrdno teži da postane vladarka harema, a kasnije i samog sultana. Sa svojom lukavošću i moći, Hirem pažljivo planira propast svojih rivala i manipuliše sultanom kako bi sebe postavila u sam centar carske moći. Opsednutost Hirem dovodi do gubitka saveznika i sinova Sulejmana, a na kraju će dovesti i do nestanka carske loze. Kroz roman “Sulejman Veličanstveni: Sultanov harem”, stičemo uvid u intrigantan svet otomanskog harema, obilje rivalstava, spletki i žeđi za moći. Ova knjiga nam donosi priču o ženama koje su bile deo tog zatvorenog sveta, njihovim ambicijama i borbi za preživljavanje. Sa živopisno opisanim likovima i autentičnom rekonstrukcijom istorijskog perioda, roman nam pruža slikovitu priču ispunjenu ljubavlju, moći i tragedijom.

colin-falconer-sultanov-harem-1-30 (1)_compressed

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*