Ta Tako Otmena Kurva Od Huan Marse

recenzija pdf

Strani Naziv: Esa puta tan distinguida by Juan Marsé

Huan Marse nam priča o piscu koji je dobio zadatak da piše scenario za film zasnovan na istinitom događaju. Jednog popodneva u januaru 1949. godine Kerol nevoljno prilazi Delicias bioskopu. Nosi visoke potpetice, crne čarape i polu-kopčani kaput. Tezge su prepune: plakati najavljuju Gildino preporod.
Ta Tako Otmena Kurva Od Huan Marse knjiga

Umesto da se pridruži publici, Kerol ide do projekcijske kabine. Tamo je čeka Fermina Sikarta, operater, koji u zamenu za nekoliko kovanica i tužne užine će uživati u njenim čarima. Nije prvi put kako se Kerol i Fermin sretnu među prljavim kolutima i čašama, ali tog dana nešto krene naopako i Kerol neće izaći živa iz susreta. 

Trideset godina kasnije, u leto 1982. godine, neko insistira da se okrene ove jezive događaje u filmu. Dosijei govore jasno: desio se zločin, žrtva i ubica. Fermin, zatvorenik koji je priznao, veoma dobro se seća kako je svoju voljenu Kerol zadavio celuloidnom trakom, ali više ne zna zašto. U skladu sa ovim pitanjem, Huan Marse gradi svoje najnovije roman, koji se vrti oko hirova sećanja.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Jedan komentar na knjigu

  1. Marko

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*