Tragedija Jednog Naroda, Latinično Izdanje Od Momčilo Đorgović

recenzija pdf
"Tragedija jednog naroda" je izuzetna knjiga autora Momčila Đorgovića koja obrađuje dvovekovne uspone i padove srpske politike i srpske kulture. Ova uzbudljiva knjiga otkriva mnogo iznenađujućih i otrežnjujućih činjenica o ružnim, tragičnim, strašnim i tamnim stranama srpske nacionalne i kulturne prošlosti. Autor prenosi memoarske i dnevničke priče o zaboravljenim, skrajnutim, pa čak i omraženim i prezrenim precima, čija istina može biti suviše bolna i nemilosrdna za savremenu stvarnost.
Tragedija Jednog Naroda, Latinično Izdanje Od Momčilo Đorgović

U knjizi se nalaze i tekstovi-portreti, koji su pravi stvaralački biseri, kombinujući elemente romanesknog, filmskog i dramskog stvaralaštva. Autor istražuje duboke i kompleksne slojeve srpske istorije i kulture, prikazujući dinamičan tok događaja koji su oblikovali sudbinu naroda. Knjiga je ubedljiva i otrežnjujuća za čitanje, te donosi neobjašnjive istine koje su često namerno skrivane ili zaboravljene. “Tragedija jednog naroda” donosi duboku introspekciju i sagledavanje prošlosti, izvlačeći pouke i upozoravajući na mitske obrazce koji se prenose i oblikuju suvremena dešavanja. Momčilo Đorgović kroz svoje delo otkriva važne i teške teme koje su duboko ukorenjene u srpskoj istoriji, stvarajući tako snažan utisak na čitaoce.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*