U Potrazi Za Sobom Od Žarko Ilić

recenzija pdf
“U potrazi za sobom” je prva knjiga Žarka Ilića iz izdanja Epska fantastika. Autor romana se bavi analizom duhovnog i psihološkog razvoja čoveka. Roman je nastao kao plod višegodišnje prakse psihoterapije i istraživanja Kabale, kao i pronalaska veze među njima.
U Potrazi Za Sobom Od Žarko Ilić knjiga

Žarko Ilić u epsko-fantastičkom romanu “U potrazi za sobom” svoje čitaoce uvodi u interesantan svet svojih protagonista kako bi im otkrio najdublje čovekove borbe i sukobe sa svojim slabostima. On ih vodi na put u kojem glavni lik Arkon stiče moći kako bi se priremio za borbu sa mračnim silama i tako spasao čovečanstvo, odnosno sebe. Njego put jeste metafora načina kojim ljudski um može prevazići sopstvene prepreke tokom razvoja.

Na svom putu, Arkon pokušava da shvati razlog oživljavanja drevnog zla, što se da shvatiti i kao traženje najdubljih uzroka problema ličnosti. Čitaoci sve do kraja ne naziru razrešenje fizičkih i duševnih stanja ovog glavnog junaka. Događaji opsani u delu smešteni su u izmišljenom prostoru i vremenu, ali psihološka stanja junaka su sasvim univerzalna. 

U uzbudljivim avanturama glavnog lika na putu do prosvetljenja, u njegovim susretima sa vilenjacima, anđelima, duhovima i demonima, otkrivaju se relana stanja čoveka koji je spreman da izmiri sopstvene protivrečnosti. Unutrašnju borbu glavnog lika čitalac pravi u uverljivom ambijentu junakovog rodnog mesta, zemaljskog i onostanih svetova pejzaža.

Roman “U potrazi za sobom” govori o ponovnom rasplamsavanju večne borbe između tame i svetlosti, kao i o večitoj  borbi naših poroka i vrlina.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*