Uticaj Starosti Na Reproduktivnu Funkcionalnost Magnoliophyta Od Mirjana Ocokoljić

recenzija pdf
Monografija "Uticaj starosti na reproduktivnu funkcionalnost magnoliophyta" proizlazi iz doktorske disertacije "Najstarija Stabla na Zelenim Površinama Beograda kao Polazni Materijal u Proizvodnji Sadnica Ukrasnog Drveća", odbranjene 2006. godine na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
Uticaj Starosti Na Reproduktivnu Funkcionalnost Magnoliophyta Od Mirjana Ocokoljić

Ova monografija istražuje kako starost biljaka iz grupe Magnoliophyta utiče na njihovu reproduktivnu funkcionalnost. Autor, Mirjana Ocokoljić, ispituje najstarija stabla na zelenim površinama Beograda kao polazni materijal u proizvodnji sadnica ukrasnog drveća, analizirajući kako proces starenja biljaka može uticati na njihovu sposobnost za reprodukciju i plodonošenje. Kroz ovu monografiju, čitaoci će dobiti dublje razumevanje veze između starosti biljaka i njihove reproduktivne funkcionalnosti, što je od suštinskog značaja za očuvanje i upravljanje zelenim površinama, kao i za razvoj strategija uzgoja i održavanja ukrasnog drveća. “Uticaj starosti na reproduktivnu funkcionalnost magnoliophyta” postaje nezaobilazno štivo za istraživače, šumarske stručnjake, hortikulturne dizajnere i sve zainteresovane za proučavanje i unapređenje reproduktivnog potencijala biljaka u urbanim sredinama.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*