Vreme Vlasti I Od Dobrica Ćosić PDF

recenzija pdf
"Vreme vlasti I", delo Dobrice Ćosića, nagrađeno prestižnom Nagradom Meša Selimović, otvara vrata u period kada su ljudi na vlasti sanjali o početku srećne budućnosti za čovečanstvo.
Vreme Vlasti I Od Dobrica Ćosić

Ideali su bili visoki, a vlast je preuzeta od onih koji su do tada bili potčinjeni. Međutim, kako vreme odmiče, junaci ovog romana suočavaju se s gorčinom spoznaje da moć može zaseniti pravdu, da se vlast može zloupotrebiti, i da ona ne garantuje sve, već može biti uzrok mnogih nedaća. Kroz svoje likove, Ćosić nas vodi kroz introspektivno putovanje kroz epohu koju su oni proživeli, sagledavajući svoj vek kao period beščašća, a sebe kao žrtve nemilosrdne vlasti. U ovom delu, Vreme vlasti postaje nastavak i, na neki način, zaključak pisčeve sage o porodici Katićima, koja je započeta sa romanom “Koreni” 1954. godine, obuhvatajući čitav XX vek – vek koji Ćosić opisuje kao vek istorijskih poraza za Srbiju. Ovaj roman nije samo književno delo, već je i duboko introspektivno i kritičko delo koje podstiče čitaoce na razmišljanje o prirodi moći, pravdi i moralu. Nagrađen prestižnom Nagradom Meša Selimović, “Vreme vlasti I” ostavlja dubok i neizbrisiv trag u srpskoj književnosti, ističući važnost suočavanja sa prošlošću kako bismo razumeli sadašnjost i oblikovali budućnost.

vreme vlasti I

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Dobrica Ćosić

Dobrosav Ćosić, poznatiji kao Dobrica i često nazivan “ocem nacije” rođen je 29. decembra 1921. u selu Velika Drenova u okolini Trstenika.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*