Walden: Život U Šumi Od Henry David Thoreau

recenzija pdf

"Walden: Život u šumi" je rezultat Henryja Davida Thoreaua koji je 1845. godine napustio konvencionalni način života i otišao da provede dve godine u izolaciji u šumi blizu jezera Walden u Novoj Engleskoj. Tokom svog boravka u prirodi, Thoreau je vodio dnevnik u kojem je zabeležio svoje misli, posmatranja i introspekciju.
Walden Život U Šumi Od Henry David Thoreau

On je odlučio da živi jednostavno, izgrađujući vlastitu kolibu, sadeći vrt i oslanjajući se na prirodu za osnovne potrebe. Njegov cilj je bio da istraži suštinu ljudskog postojanja, očisti um od suvišnosti i pronađe dublje povezivanje sa prirodom.Kroz ove godine provedene u prirodi, Thoreau je prikupio materijal koji je kasnije pretočio u zbirku eseja pod nazivom “Walden”. U ovim esejima, on razmatra širok spektar tema, uključujući život u prirodi, duhovnost, društvo, ekonomiju, slobodu i samorefleksiju. Thoreauova proza je duboko introspektivna, a njegove misli izazivaju čitaoce da razmisle o svojim sopstvenim vrednostima i prioritetima.“Walden: Život u šumi” je postao klasično delo koje inspiriše ljude da se vrate prirodi, jednostavnijem načinu života i dubljem razmišljanju o svetu oko sebe. Thoreauov eksperiment sa životom u šumi je rezultirao jedinstvenom zbirkom eseja koja i danas ima dubok uticaj na čitaoce i podstiče ih na razmišljanje o sopstvenom odnosu prema prirodi i svrsi života.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*