Za Kim Zvono Zvoni Od Ernest Hemingvej PDF

recenzija pdf besplatna knjiga
"Za kim zvono zvoni" je roman koji je napisao američki pisac Ernest Hemingvej. Ovaj roman, objavljen 1940. godine, smatra se jednim od najpoznatijih dela Hemingveja i istovremeno jednim od najznačajnijih romana 20. veka.
Za Kim Zvono Zvoni Od Ernest Hemingvej

Radnja romana smeštena je u Španiji tokom Španskog građanskog rata (1936-1939). Glavni junak, Robert Džordan, američki dobrovoljac, pridružuje se republikanskim snagama kako bi podržao borbu protiv fašista. On dobija zadatak da uništi most kao deo šire vojne operacije. Kroz priču o Džordanovom angažmanu u ratu, Hemingvej istražuje teme hrabrosti, ljubavi, solidarnosti i moralnih dilema. Roman prikazuje teškoće i brutalnost rata, ali istovremeno naglašava važnost ljudske povezanosti i borbe za pravdu. Hemingvejov stil pisanja je prepoznatljiv po svojoj jednostavnosti i preciznosti. On koristi kratke, jasne rečenice i izbegava suvišne opise kako bi dočarao intenzitet i tenziju rata. “Za kim zvono zvoni” je duboko emotivan roman koji postavlja pitanja o smislu života, moralnim dilemama i ceni ljudskog postojanja. Kroz likove koji se suočavaju s ratom i njegovim posledicama, Hemingvej nam pruža dublji uvid u ljudsku prirodu i snagu duha u ekstremnim situacijama. Ovaj roman je ostavio trajan utisak na književnost i smatra se jednim od Hemingvejevih najvećih dela. “Za kim zvono zvoni” nas tera da razmišljamo o ratu, solidarnosti i univerzalnoj ljudskoj borbi za slobodu i pravdu.

za kim zvono zvoni

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Ernest Hemingvej - Ernest Hemingway

Ernest Hemingvej smatra se jednim od najuticajnijih pisaca 20. veka. Najpoznatiji po svojim romanima i kratkim pričama, bio je i vrsni novinar i ratni dopisnik.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*