Žensko Od Kamij Lorans PDF

recenzija pdf
"Žensko" Kamij Lorans je duboko dirljiva priča koja otkriva životne sudbine tri generacije žena, ogledajući se u njihovim različitim iskustvima, borbi za slobodu i suočavanju sa društvenim ograničenjima. Kroz reči pripovedačice, pratimo razvoj junakinje romana od njenog rođenja pa do odrastanja njene kćerke. Ona je proživela period kada žene nisu imale mnoga prava i borila se da prevaziđe predrasude i stereotipe.
Žensko Od Kamij Lorans

Glavna junakinja, istovremeno majka i kćerka, pripoveda nam o životu njene majke, domaćice koja je bila lišena mnogih mogućnosti zbog društvenih normi. Njena borba za nezavisnost i slobodu odvija se u teškim vremenima kada žene nisu imale mnogo prava i često su zavisile od muškaraca za svoj status i identitet. Ova potresna priča duboko je prožeta aktuelnim društvenim pitanjima i borbi žena za ravnopravnost. Autorica je inspirisana pokretom MeToo, koji ju je podstakao da istraži dublje o ženskoj sudbini i položaju žene u društvu. Otkriva kako životni i moralni stavovi prelaze iz generacije u generaciju, utičući na to kako žene doživljavaju svoju ulogu i mogućnosti u svetu. “Žensko” nam pruža uvid u različite perspektive života žena i naglašava važnost i značaj feminističkih pokreta iz prošlosti. Kroz reči pripovedačice, saznajemo o univerzalnoj borbi za slobodu i samoodređenje, koja je i dalje važna u današnjem društvu. Ova knjiga će vas inspirisati i podstaknuti da razmislite o pitanjima jednakosti, prava žena i važnosti aktivizma u ostvarivanju pozitivnih promena za sve žene.

žensko

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*